Počastite se danas: Donosimo stari recept za najukusnije hurmašice ikad!

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

kuhar

Tanko je to. U ove sastojke dodati mljevenih praha i kokosovog brasna da obogati okus, a da bi bile najukusnije treba u srce hurmasice staviti cijelih oraha. E to su hurmasice.

Nadija

Jaja, ulje, prasak za pecivo, vanilin secer, ma bjez'. Moja rahmetli tetka Paša, rodjena izmedju dva Svjetska rata ne bi napravila hurmasice bez 250 gr masla ili putera. Umjesto praska za pecivo stavila bi kasicicu sirceta ili kasiku milerama. E svasta. Ulje samo stavlja onaj ko nema da kupi puter.

/ Najnovije