Počastite se danas: Donosimo stari recept za najukusnije hurmašice ikad!

1
Radiosarajevo.ba
Počastite se danas: Donosimo stari recept za najukusnije hurmašice ikad!
Foto: Coolinarika / Hurmašice

Šta mislite da se ovog vikenda vi i vaši najdraži počastite ukusnim hurmašicama iz vaše kuhinje? Nije teško, uz ovaj odličan recept 'po starinski'!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 šoljice ulja (šoljica od 1 dcl)
  • 2 šoljice šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 6.5 do 7 šoljica brašna

Za agdu

  • 80 dkg šecera
  • 5 šoljica vode
  • 1 limun

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer, postepeno dodavati brašno i umjesiti tijesto. Od tijesta oblikovati kuglice malo ih spljoštiti i utisnuti kako bi poprimile "oblik". Slagati hurmašice malo odmaknute jednu od druge, jer će narasti prilikom pečenja, u nepodmazanu tepsiju i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni C, oko 20 min.

Zahiragić o hapšenju Nešića i narativu iz RS-a: "U cijelom postupku samo advokatica nije Srpkinja"

Zahiragić o hapšenju Nešića i narativu iz RS-a: "U cijelom postupku samo advokatica nije Srpkinja"

Skuhati šećer i vodu, u koju dodate sok limuna. Kuhati oko desetak min i ohladiti agdu. Pečene hurmašice preliti hladnom agdom, te poklopiti.

To je to. Prijatno! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije