Pet mjesta u kući gdje voda ne smije stajati, jer priziva nesreću i jad

0
Radiosarajevo.ba
Pet mjesta u kući gdje voda ne smije stajati, jer priziva nesreću i jad
Foto: Pexels / Pet mjesta u kući gdje voda ne smije stajati

Voda je element valovitog, nepravilnog oblika, koji u Feng Shuiju karakteriziraju plava i crna boja. Učenje Feng Shuija naglašava da voda predstavlja tekuću i stabilnu energiju koja može obnoviti zastojeće situacije, pozitivno utjecati na komunikaciju te je povezana s protokom financijskih sredstava. Međutim, prekomjerna aktivacija vodene energije može, prema pravilima Feng Shuija, uzrokovati neodlučnost.

Kada je energija vode slaba, preporučuje se njezino aktiviranje. Nedostatak ili nedovoljan intenzitet vodene energije može rezultirati nedostatkom novca, poslovnim problemima ili općenitim izazovima na životnom putu. Za aktivaciju energije potrebno je koristiti simbole vode, poput stvarnih vodenih masa ili slika vode.

Detalji od metala mogu dodatno ojačati energiju vode. Voda, iako moćan element s blagotvornim učincima kada se pravilno koristi, može uzrokovati probleme ako se ne upravlja pažljivo, slično poplavama.

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Evo 5 mjesta u domu gdje treba paziti da voda ne stagnira:

Voda s desne strane ulaznih vrata: Postavljanje vode na desnoj strani ulaznih vrata može donijeti nepovoljne okolnosti ili loš glas, prema Feng Shuiju. Oženjenim muškarcima može donijeti prilike za preljub, stoga se preporučuje izbjegavati postavljanje akvarija, fontana ili jezerca s desne strane ulaznih vrata. Vodopad ili fontanu preporuča se postaviti s lijeve strane ulaza, gdje voda teče prema kući.

Pet sjajnih savjeta za organizaciju male kuhinje: Uvijek će biti čista i uredna

Pet sjajnih savjeta za organizaciju male kuhinje: Uvijek će biti čista i uredna

Voda u spavaćoj sobi: Voda u spavaćoj sobi može imati nepovoljan utjecaj na zdravlje i harmoniju bračnih odnosa, budući da se smatra da voda ima 'yang' kvalitete, dok je spavaća soba 'yin' prostor.

Voda koja nije u vidnom polju: Vodenim elementima, poput akvarija i unutarnjih fontana, treba omogućiti vidljivost kako bi se izbjegli neočekivani problemi i izdaje.

Nepovoljna voda: Ustajala, mutna i smrdljiva voda u akvarijima ili vazama može privući probleme, bolesti i nesreće. Redovito održavanje vodenih elemenata ključno je kako bi se izbjegli negativni utjecaji.

Voda ispod stepenica: Prostor ispod stepenica izravno utječe na sreću djece i potomaka. Stagnacija vode na ovom mjestu može uzrokovati financijsku štetu. Vaze, akvariji ili fontane ispod stepenica mogu utjecati na simbole bogatstva i prosperiteta, stoga je važno slijedit

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije