Ovo su stvari koje morate pratiti da bi prepoznali svježu ribu: Pokazatelji su očigledni
Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba je prava zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svježinu ribe.
Prvi korak u ocjeni svježine ribe jeste procjena njene kože. Što je pigmentacija na koži bljeđa i bez sjaja to je riba starija.
Zatim, obratite pažnju i na sljedeće karakteristike:
Poznato kada bi Srbija trebala Aliju Balijagića izručiti Crnoj Gori
- Riba mora da bude pokrivena sa sluzi neutralnog mirisa.
- Krljušti moraju biti crvene i krvave.
- Oči moraju da budu staklaste i ispupčene.
Ipak, jedan od najlakših trikova, koji je ujedno i sjajan jeste ako vidite udubljenja na ribi. Najjednostavnije je pritisnuti trbušni dio ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta, piše Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.