Ovo su najčešće greške koje radimo kad kupujemo kupaći kostim

2
Radiosarajevo.ba
Ovo su najčešće greške koje radimo kad kupujemo kupaći kostim
Foto: Instagram / Koji je idealan kupaći kostim

Bez obzira jeste li poželjeli pronaći osvježenje od vrlo visokih temperatura na kojima se pržimo ovih dana negdje na moru, bazenu, jezeru ili rijeci, potraga za odgovarajućim kupaćim kostimom, ako se svake sezone volite počastiti novim, u ovom je trenutku najvažniji zadatak za mnoge fashionistice.

Kupaći kostim je bez sumnje najvažniji komad prilikom osmišljavanja garderobe koju ćemo ponijeti na ljetovanje, a nažalost mnogi često završe s neodgovarajućim primjerkom.

Ovo su tri najveća modna grijeha kada su u pitanju kupaći kostimi i evo kako ih možete izbjeći:

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

1. Premalen broj

Često smo skloni odabrati pogrešnu veličinu i kupiti premalen kupaći. Mnogi su uvjereni kako sve treba biti jako zategnuto i da grudi najbolje izgledaju nagurane u premalene košarice kako bi se postigao efekt bujnijeg dekoltea.

Nažalost, ako su grudi premalene, slučaj je upravo obrnut: gaćice se urezuju, neatraktivno istiskuju određene dijelove tijela, a premali gornji dijelovi čine da grudi izgledaju manje nego da ih lijepo 'upakiraju'.

Rješenje: Umjesto toga, odaberite bikini ili kupaći kostim jedan broj veći i, ako je potrebno i moguće, gornji i donji dio kupite odvojeno. Neki trendi modeli tako izgledaju još bolje no dobar je savjet naravno sve isprobati u garderobi trgovine koliko god da nam to izgledalo kao mučan zadatak.

2. Kupovina neodgovarajućih modela

Naravno, svaki model kupaćeg kostima izgleda totalno drukčije ovisno o tome ko ga nosi. To je zato što je svaki oblik tijela individualan i stoga zahtijeva drugačiji kroj s obzirom na oblik grudi ili bokova. Ako ne obratimo pažnju na tu činjenicu, to često dovodi do nelaskavog izgleda i čini nas nenamjerno debljima/mršavijima.

Rješenje: Imate uzak gornji dio tijela i zaobljen donji dio? Onda su bandeau bikiniji savršeni za vas. Oni uravnotežuju proporcije. Visoko rezane gaćica čine da noge izgledaju duže.

3. Kupaći kostim u pogrešnoj boji

Što se tiče odabira nijansi, dobro je poznato kako ne pristaje svaka boja svakom tipu kože. Svijetloj, nepreplanuloj koži, na primjer, laskaju druge boje nego tamnoj ili preplanuloj koži.

Rješenje: Imate li svijetlu, blijedu put i klasični ste tip Snjeguljice? Tada su nježne pastelne boje poput svijetloplave, ružičaste ili svijetloljubičaste savršene za vas. Zbog njih vaša koža odmah izgleda preplanulo. S druge strane, bolje se klonite crnog ili bijelog.

Jake nijanse kao što su ljubičasta, kobalt plava ili fuksija idealne su za laganu preplanulost ili prirodno srednje smeđu boju tena.

Tamnoputima najbolje pristaju crni ili bijeli trendovi kupaćih kostima, ali i jarko žuti ili narančasti modeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije