Ovo je trendy nijansa koja će obilježiti kraj ljeta: Nose je mnoge slavne dame

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je trendy nijansa koja će obilježiti kraj ljeta: Nose je mnoge slavne dame
Foto: Društvene mreže / Popularna zelena nijansa

Od kad je Daniel Lee, dizajner Bottega Venete, još 2021. u sklopu proljetne ready-to-wear kolekcije na pistu poslao od glave do pete zelenu kombinaciju, ova boja ne silazi s popisa omiljenih u toplim mjesecima.

Ono što je počelo s upečatljivim tonovima na torbicama, sunčanim naočalama i obući, preraslo je u opsesiju gotovo svim nijansama zelene. Sad je došao red na upečatljivi ton svijetle boje limete.

Tu je nijansu pak u ovogodišnju proljetnu kolekciju uključila Victoria Beckham, a isto su za kolekcije jesen/zima 2023. učinili i Acne Studios, Collina Strada i drugi.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Ne iznenađuje da je gotovo svaka druga zvjezdana street style kombinacija okupana ovom bojom, a zatim su je i žene širom svijeta, po uzoru na njih, počele uključivati u svoje ljetne odjevne kombinacije. No, vladavina ove nijanse nastavit će se i u prvim danima jeseni, a potom će je, prema predviđanjima modnih eksperata, zamijeniti suptilnija chartreuse zelena koja je ime dobila po francuskom likeru.

Međutim, do jeseni je ostalo još dovoljno vremena da uživamo u vedroj boji limete, a odličnu inspiraciju pronašli smo u odjevnim kombinacijama brojnih slavnih dama koje su u njoj prošetale proteklih sedmica.

Ovih pet modnih dodataka mora imati svaka žena starija od 50. godina

Ovih pet modnih dodataka mora imati svaka žena starija od 50. godina

Jedna od njih je Rita Ora koja je prije nekoliko dana s Ibize objavila fotografije u kupaćem kostimu te dugačkoj haljini boje limete koja je uz to optočena presijavajućim cirkonskim aplikacijama.

Ovu kombinaciju inspirisanu ranim dvijehiljaditima spojila je sa sunčanim naočalama koje su odgovarale čitavoj temi.

Hailey Bieber je sredinom mjeseca nosila Pradin satirani top u limeta nijansi, a kombinovala ga je uz ležernu kombinaciju: s trapericama šireg kroja, a sve je zaokružila zelenom Bottega Veneta pouche torbom.

Glumica Sophie Turner svojim je limeta odabirom mini haljine duboka dekoltea i tankih naramenica stilski bila nešto bliža Riti Ori dok je plus size model Ashley Graham prošetala u poluprozirnoj midi haljini cvjetnog printa i dugačkih rukava.

Slavne sestre Jenner također su pokazale svoje efektne zelene odabire: mlađa Kylie na Instagramu je objavila fotografiju u izazovnoj mini haljini uskog kroja koji je istaknuo svaku njenu oblinu, a Kendall je pak nosila dugačku haljinu s potpisom Victorije Beckham koju je, uz dizajnericu bivšu Spajsicu i Bellu Hadid na pisti, nosila i španjolska kraljica Letizia. A osim kod slavnih dama limeta zelena viđena je i u street style komninacijama na Sedmci mode u Kopenhagenu pa ostaje samo zaključiti da će još neko vrijeme biti i više nego aktuelan odabir, piše Gloria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije