Ovih pet modnih dodataka mora imati svaka žena starija od 50. godina

0
Radiosarajevo.ba
Ovih pet modnih dodataka mora imati svaka žena starija od 50. godina
Foto: Instagram / Ilustracija

Ovi su modni dodaci savršeni za žene iznad 50 godina.

Najbolji način da osvježite svoj ormar je da u svakodnevne odjevne kombinacije ubacite i neke chic detalje koji će ih oplemeniti i učiniti drugačijima.

Sunčane naočale

Naočale za sunce nisu samo funkcionalne, već su i odlične za stiliziranje. "Važno je uskladiti svoje naočale s odjećom, a kako biste to učinili kako treba, možete koristiti različite boje okvira, kao i materijale.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Snažne boje ili oblici poput "mačjeg oka" mogu "pojačati" vaš cijeli izgled pa čak i vaš stav. Kada jednom pronađete savršen par, razmislite o jednoj boji za ljeto i drugoj boji za zimu", govori stilistica.

Velika torba

Stilisti preporučuju da odaberete veliku torbu za svaki dan nekoj od neutralnih boja poput crne, bijele ili smeđe kako biste je mogli kombinovati uz mnogo različitih odjevnih kombinacija.

Stigao je novi model: Haljine koje stvaraju efekt ravnog stomaka, ponovo su u modi

Stigao je novi model: Haljine koje stvaraju efekt ravnog stomaka, ponovo su u modi

Kada je u pitanju ovaj model torbe, vrijedi pravilo "manje je više" - jednostavna i nenametljiva, a tako chic.

Bez obzira na to obavljate li dnevne obaveze ili se nalazite s prijateljima na večeri, bit ćete odjeveni sa stilom i uvijek ćete sa sobom imati sve potrebne stvari.

Šešir širokog oboda

Šeširi širokog oboda štite lice od sunčevih zraka, što je obavezno nakon 50. godine, a zahvaljujući svom dizajnu vrlo su upečatljiv dodatak za svako godišnje doba.

Ljeti birajte slamnati šešir u svijetloj boji, a zimi u varijanti od brušene kože u tamnijim tonovima.

Zlatni nakit

Stručnjaci se slažu da se zlatni nakit može nositi u mnogim prilikama, od ležernih do svečanih.

"Ogrlice dužine 45 do 50 cm super su za upotpunjavanje cijelog stajlinga. Ne možete pogriješiti ni s narukvicama koje mogu usavršiti različite outfite, čineći ih pogodnima i za svečane prigode, događanja kao i za svakodnevno nošenje', navode modni stručnjaci.

Šal ili marama

Univerzalni šal je spas za sve vremenske prilike.

"Uvijek imajte spreman jedan koji možete nositi tokom cijele godine, bez obzira na temperaturu. Razmislite o ulaganju u više boja ili printova kako biste imali opcije za različite outfite i godišnja doba", kaže stilistica, pišu srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije