Ovo je pet frizura s kojima ćete nakon što ustanete imati kosu kao iz salona

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je pet frizura s kojima ćete nakon što ustanete imati kosu kao iz salona
Foto: Instagram / Nosite li srednju dužinu kose?

Jutarnje ustajanje za posao nam je dovoljno "mučno" samo po sebi pa nam je figaro ili pegla još jedna stavka koju želimo izbjeći ako je ikako moguće.

Iako volimo imati svježu i finu frizuru, moramo priznati da istu često zaboravimo napraviti ili jednostavno ne stignemo u jutarnjoj ludnici.

Što moraš učiniti kako bi izgledala kao da si upravo došla iz frizera? Usavršiti tehnike noćne frizure! Noćne frizure omogućuju ti da nekoliko puta pritisnemo alarm i odspavaš malo duže, a da se u isto vrijeme probudiš s glamuroznom frizurom bez gubljenja vremena tijekom jutra. Donosimo pet trikova uz koje će tvoja noćna frizura biti spas za dan!

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

Svilena traka za kovrčanje

Svilena traka za kovrčanje glavni je TikTok trend za glamurozne kovrče bez korištenja preparata na toplinu. Svilene trake se stave na glavu prije spavanja tako da suhu kosu omotaš oko njih, učvrstiš sve sa gumicama i odeš na spavanje. Sutra je frizura postojana, a lokne kao iz salona!

@rainbowsunshineandclover

heatless curl tutorial!! 🫶🏼✨ @The Effortless Shop “ASHLEN” #heatlesscurls #heatlesshair #overnightcurls #overnightheatlesscurls #heatlesscurlsovernight #heatlesshairstyles #heatlesscurlstutorial

♬ original sound - ashlen :)

Čarape kao pomoćno sredstvo

Za izgled supermodela iz 90-ih iskoristi svoje čarape. Dužina čarape koja ti je potreban zavisit će o tome koliko imaš kose i koliko čvrsto uvijaš svoje kovrče. Podijeli suhu kosu na pramenove (što je manji pramen, to je kovrča čvršća), zatim uzmi čarapu i stavi je na kraj kose te omotaj kosu oko čarape počevši od kraja prema tjemenu. Sve skupa pričvrsti gumicom i u jutro razmotaj čarape za valove.

@sophiebarkleyy

Have an overnight glow up with me whilst I curl my hair with a pair of socks!! Haven’t done this in so long so lets all manifest good hair vibes please 👸🏼🫶🏼😁😁😁 #sockcurls #overnightcurls #heatlesscurls

♬ Kawaii Aesthetic - LoES

Punđa kovrče

Ovo je možda najjednostavniji način, ali ne nužni i najefikasniji za sve vrste kose. Ako ti je kosa ravna i teško ju je nakovrčati, možda ti ova frizura neće uspjeti. Skupi kosu u rep, zavrni ga u punđu, učvrsti punđu gumicom za kosu ili ukosnicama i otiđi na spavanje.

@maddigood

Replying to @☆ Céline ☆ overnight bun tutorial #hairtransformation #haircaretips #overnightcurls #thinhairhairstyle #overnightblowout #overnightbuns #viralbuntutorial

♬ original sound - Maddi Good

Traka za kosu

Jedan od najboljih alata se krije u tvojoj kozmetičkoj ladici. Kovrče s trakom za kosu su jednostavne, a zbog napetosti do koje dolazi između kose i trake za glavu nastaju prekrasne kovrče. Započni ovaj ritual s čistom, suhom kosom i stavi rastezljivu traku oko glave. Postavi traku za glavu tamo gdje želiš da ti započnu kovrče, a zatim omotaj male dijelove kose oko trake za glavu i uguraj ih ispod trake te nastavi dok ne omotaš cijelu kosu.

@the.hannahjensen

I didn’t expect that #heatlesscurls #headbandcurls #heatlesshairstyles

♬ original sound - the.hannahjensen

Ananas rep

Znamo da zvuči čudno - ali djeluje! Zove se ananas jer svojim izgledom podsjeća na voće, a daje i veliki volumen! Glavu spusti prema dole i prebaci kosu tako da bude okrenuta "naopako". Zatim skupi kosu na vrhu glave i napravi visoki konjski rep, a dio kose provuci kroz gumicu. U jutro ćeš se probuditi s kovrčama!

@nicosheri

Replying to @livelaughlove_gvf pineappling! it works so well pls try it! #wavyhair #howtosleepwithcurls #pineappling #wavyhaireroutine #hairhacksandtips #hairtok #curlyhair #curls #wavycurlyhair

♬ original sound - nico

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije