Ovo će vam olakšati čišćenje: Pogledajte trikove pomoću kojih će vam blistati kupatilo

0
Radiosarajevo.ba
Ovo će vam olakšati čišćenje: Pogledajte trikove pomoću kojih će vam blistati kupatilo
Foto: Pexels / Kupatilo

Mnogima čišćenje kupatila predstavlja veliki problem, pogotovo kada se radi o tvrdokornim flekama od kamenca na česmi ili o prljavim fugama. Ipak, postoje sredstva koja sigurno imate u domu, a koja će napraviti čudo i vratiti sjaj. Ono što je najvažnije, za čišćenje vam ne treba nikakvo ribanje.

Niz trikova može pomoći kod čišćenja, a najlakše je čistiti dio po dio prostora, odnosno jedan po jedan element kupatila. Kod čišćenja umivaonika može pomoći običan sapun, dok će odvode odčepiti mješavina sode bikarbone i ocata.

Čišćenje umivaonika

Umivaonik se može očistiti sodom bikarbonom koja se ostavi neko vrijeme da odstoji, a potom se ispere toplo vodom i malo protrlja spužvicom. Ako želite vratiti sjaj česmi umivaonika, to možete napraviti uz pomoć ulja čajevca koji ima antibakterijska svojstva, a djeluje i na gljivice te će uništiti mikroorganizme.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Kada koristite ovo ulje, nosite rukavice jer kod nekih osoba može izazvati alergijsku reakciju. Ulje nakapajte u malo sode bikarbone te protrljajte po česmi i potom isperite. Ulje čajevca možete kupiti u apoteci ili u drogeriji po cijeni od otprilike 30 kuna (oko 7.50 KM).

Trik koji je mnoge oduševio: Znate li zašto biste trebali stavljati balon u odvod kupaonice?

Trik koji je mnoge oduševio: Znate li zašto biste trebali stavljati balon u odvod kupaonice?

Ako nemate ulje čajevca, isti učinak će imati i dječje ulje. Sjaj česmi možete vratiti i običnim deterdžentom za suđe ili sapunom.

Čišćenje ogledala

Kako se ogledalo ne bi maglilo kada se tuširate, možete ga očistiti pjenom za brijanje. Ubrusom ili krpicom nanesite pjenu na ogledalo, ostavite da djeluje manje od minute i potom očistite čistom krpicom ili peškirom.

Čišćenje staklene tuš kabine

Kako biste uklonili kamenac koji se vrlo lako napravi na staklu, probajte zgužvati masni novinski papir te njime prijeđite po staklu. Za sjaj možete dodati i malo alkoholnog ocata.

Odčepljavanje odvoda

Ovo je čest problem, a može se jednostavno riješiti. U odvod naspite sode bikarbone te potom po njoj zalijte ocat. Doći će do pjene, što je potpuno normalna reakcija, a odvod će se očistiti. Istim sastojcima možete očistiti i kadu kako bi se uklonili neugodni mirisi i fleke. Ocat može poslužiti i za čišćenje uređaja u domu, kao što je kuhalo za vodu, prenosi Mirovina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije