Znate li za ovaj jednostavni trik: Evo kako osvježiti kupaonicu i WC četku

1
Radiosarajevo.ba
Znate li za ovaj jednostavni trik: Evo kako osvježiti kupaonicu i WC četku
Foto: Twitter / Toalet / Ilustracija

Povremeno se u stanu mogu pojaviti neugodni mirisi, osobito u WC-u.

Otkrivamo jednostavan trik pomoću kojeg ih možete u tren oka ukloniti jeftinim sredstvom kojeg svi imamo i koristimo.

U mnogim domaćinstvima kupaonica je jedna od prostorija u kojoj se često može osjetiti neugodan miris. Stoga postoje brojni proizvodi, poput raznih mirisnih sprejeva ili toaletnih kockica, koji su namijenjeni neutralizaciji i maskiranju neugodnih mirisa.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Jednostavnim sredstvom, koji je danas dio standardne opreme gotovo svake kuhinje, može se postići isti učinak. Osim toga, sredstvo također može očistiti WC i spriječiti buduću prljavštinu i naslage a trebali biste ga staviti i na WC četku.

Za ovaj trik sve što trebate učiniti je staviti malo sredstva za pranje posuđa na WC četku i njome očistiti WC. Alternativno, u posudu gdje stoji četka pomiješajte tekućinu za pranje posuđa i malo vode. Ako se zatim aktivira ispiranje, stvara se turbulencija koja širi miris deterdženta po prostoriji i može prikriti neugodne mirise.

Osim toga, bakterije i prljavština, kao kod čišćenja posuđa, mogu se ukloniti jednostavno i jeftino. Budući da sredstvo također mora biti sigurno za hranu, ono je samo malo ekološki štetno.

Još jedna prednost: Na keramičkim površinama – kao što je slučaj s većinom WC školjki – deterdžent stvara zrcalno glatku površinu. Ta glatkoća odbija prljavštinu.

Osim toga, tenzidi sadržani u sredstvu osiguravaju nižu površinsku napetost u vodi. To omogućuje bolju drenaciju, što sprječava stvaranje kamenca i mokraćnog kamenca.

Usput, ovaj trik nije samo prikladan za čišćenje WC školjke, već također može lako i jeftino sredstvo za začepljene odvode, piše Fenixmagazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije