Ovi kaputi i jakne su u trendu ove sezone - donosimo listu najboljih

0
Radiosarajevo.ba
Ovi kaputi i jakne su u trendu ove sezone - donosimo listu najboljih
Foto: Vogue / Stil ove sezone

Najvažniji odjevni predmet za jesen, a posebno za zimu su jakne. Bez obzira na to koliko vremena trošili na odijevanje, naposljetku će se većinu vremena vidjeti samo površinski sloj pa je najbolja modna investicija za zimske mjesece upravo u to, tj. kaput, baloner ili vjetrovku, sasvim svejedno.

Dizajneri dobro znaju da su ljubitelji mode najspremniji potrošiti u kupnji 'outerweara' pa već tradicionalno na revijama za jesen-zimu uvijek imamo priliku sliniti nad njim. Čini nam se da je ove godine tu stavljen poseban naglasak i da smo vidjeli jako zanimljive primjerke, a neki stilovi su se vratili u modu nakon dugog niza godina.

Čupavi kaputi

Bilo da se radi o imitaciji vanjske strane ovčjeg krzna ili teddy kaputićima koji su već neko vrijeme u trendu tko ne bi htio da ga u hladnim danima grli ovaj topli kaput koji je uz to toliko chic. Odlično će odgovarati uz stil inspiriran razdobljem 70-ih godina.

Pelerina

Jedan od definitivnih trendova za jesen-zimu su pelerine u svim dužinama i uglavnom suptilnijim bojama kao što su sive, bež, crna i bijela. Odlična je u prijelaznom razdoblju kada se mislite između balonera i kaputa, a izgleda nevjerojatno elegantno.

Parka

Ovogodišnja parka i njene inačice kabanice nose se na klasičan način u svom izvornom ribičkom ili izviđačkom stilu, tj. maslinasto zelenoj boji. Bez pretjeranih dekoracija kao što su natpisi možete je nositi i u prirodi, ali i suvereno hodati u njoj gradskim ulicama.

Puff jakne

Ako će se nešto šareniti na policama dućana to će sigurno biti ove jakne. Mogli smo ih uočiti na revijama Diora, Prade, Versacea, a najpopularnije će biti u fluorescentnim i žarkim bojama.

Neki novi baloner

Ove godine na tjednima mode smo imali priliku vidjeti reinterpretaciju klasičnog bež balonera, a high street u stopu prate dizajnere. Novina su kombinacije različitih materijala, čak dodavanje kariranih uzoraka kao dekoracije, ali i neobični remeni i dugmad. I krojevi su izmijenjeni pa smo tako mogli vidjeti i baloner s golim ramenima koji više podsjeća na večernju haljinu.

Prošivene jakne

Ovaj komad odjeće uvijek zamišljamo na imanju neke engleske grofice u kombinaciji s gumenim čizmama i maramom oko glave, ali dizajneri imaju puno veću moć stavljanja odjeće van pretpostavljenih okvira tako da će se ove godine nositi svugdje.

Vjetrovke

Ima nekog socijalističkog chica u novom trendu koji nas je pomalo iznenadio. Vjetrovke od tankih plastificiranih materijala u šarenim, ali ispranim bojama kao da su kupljene u 80-ima, ali ih se nosi već 10 godina. Retro look koji će obožavati kul i nekonvencionalne djevojke osigurajte si kombiniranjem jakne sa ženstvenijom suknjom ili haljinom, piše Stil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije