Ove stvari morate odmah izbaciti iz kuće!

Radiosarajevo.ba
Ove stvari morate odmah izbaciti iz kuće!
Feng šui kao vještina uređenja prostora, koristi i razne ukrasne predmete kako bi se uspostavili novi energetski tokovi i preusmjerila i aktivirala energija.

U tu svrhu, jedan od vrlo jednostavnih načina je da svoj dom ukrasite umjetničkim slikama i predmetima koji imaju simboliku u skladu sa načelima 5 elemenata i orijentacijom prema stranama svijeta.

Ovo odmah izbacite

U literaturi je sačuvano mnogo zapisa o tome kakvu jaku energiju mogu imati slike. Kada umjetnik stvara sliku, on na platno prenosi svoja osjećanja. On bira temu, bira paletu boja, raspoređuje objekte na slici, tako kako se u datom trenutku sam osjeća. Zato, preko umjetničkog platna, možemo da vidimo stvarno stanje ličnosti umjetnika i da osjetimo njegove emocije. Zato svaka slika izaziva kod onih koji je posmatraju neku emocionalnu reakciju.

Istraživači tvrde da svaka umetnička slika djeluje na raspoloženje i stanje posmatrača, čak i ako je vidi samo jedan put. U historiji je poznato mnogo primjera kada su remek djela ispunjena teškom energijom uništavala zdravlje svojim vlasnicima. Tema nekih slika i komponenta boja djeluju toliko ugnjetavajuće da se čak i njihova reprodukcija ne preporučuje držati u kući.

Dakle, analizirajte šta imate na svojim zidovima i ako su to motivi koji podstiču agresiju, tugu i nelagodu, pa makar bili i vrijedni pokloni, odmah ih uklonite. Probajte da se odnosite prema njima bez vezivanja.

Veliko NE: Maske iz afričkih plemena, bilo kakvo oružje, preparirane životinje, slonove kljove, slike i fotografije rata, tuge, agresije i nasilja, aranžmani od suvog i plastičnog cvijeća i sve što podsjeća na raspadanje i smrt – ovo odmah skinite sa zida.

Previše zemljanih boja (smeđi tepih, na primjer) u centru doma, vraćaju na prošle događaje i stalno se priča o prošlosti.

Stakleni zidovi i uopšte velike staklene površine, povezuju s prirodom i eksterijerom, ali tu je potreban veliki oprez. Previše stakla izaziva umor, a moguće su i povrede i štete ako se stakla razbiju.

Staklena posuda za novac - stavljati samo krupne novčanice.

Crna posuda za novac pretvara energiju u jedan korak dalje - za spoljašnje i unutrašnje bogatstvo. Zavisi od toga šta se u posudama nađe, to će se i ostvariti. Ne treba ih držati ni na dohvat ruke, jer će se stalno uzimati ostavljeni novac za sreću.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije