Ovakvu pizzu nikada niste jeli: Podloga nije tijesto
Želite li porodicu i goste ugodno iznenaditi s nečim što još nisu probali, a znate da jako vole i pizzu i pomfrit, napravite im ovu deliciju - bit će oduševljeni kombinacijom okusa.
Recept za ovu jedinstvenu pizzu objavio je portal Tastemade.
Sastojci: 1 kg krompira za pomfrit (za pećnicu), 100 g parmezana. 300 g ribane mozzarelle, 300 g Provolone sira (italijanski sir), 1 mala limenka umaka od paradajza, šaka neke pikantne kobasice (tanko narezane na kolutove), 1 kašičica origana, soli i bibera.
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, pa stavite krompiriće u tepsiju i pecite 15 minuta.
- Potom odvojite 200 g krumpirića, a ostatak posložite u okruglu posudu kako je pokazano u videu. Utisnite čašom pa na to stavite smjesu parmezana i origana. Pecite 20 minuta.
- Izvadite iz pećnice pa stavite Provolone sir. Premažite ga umakom od paradajza pa posložite 100 g mozzarelle. Na to stavite ostatak krompirića pa opet slojeve - Provolone sir, paradajz, mozzarella (ovaj put 200 g). Na vrh pizze posložite kobasicu.
- Pecite pola sata na 190 stepeni dok ne dobije lijepu smeđu boju. Izvadite, ostavite 5 minuta i poslužite.
Uživajte - bon apetit!
Pogledajte kako je napraviti ovu pizzu u videu u nastavku:
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.