Ovako se pravi najljepši domaći ajvar: Recept za savršenu zimnicu
/ Komentari (4)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
Ajvar bez patlidzana nije ajvar, pogotovo bez uprzene paprike kao posebnog zacina. Ovaj recept je toliko tanak i bljutav, da nema veze s naslovom. Vidi se da doticni objavitelj nikad nije pravio ajvar, vec samo dodao grandiozan naslov na supalj recept.
Za recept od ajvara posjetite neki portal iz makedonije (oni prave najbolje ajvare) ili kontaktirajte nanu/baku iz Bosne da izdiktira dobar recept. Kanite se preuzetih clanaka iz Krstarice i nekih bezlicnih pripravaka. Sta je sljedece? Vrhunski recept o cevapima s preuzetog nekog HR portala? Uozbiljite se i dovedite novinarstvo malo na nivo.
***
Prvo ajvar nije bez patlidžana, drugo ja oduvijek kuham paprike i patlidžan 20 minuta, u 3 l vode i pola l octa i šake šećera. Sameljem zajedno sa feferonima(3-4 feferona na 5 kg paprike i 2,5 kg patlidžana), te onda sve zajedno istresem u široki duboki lonac, te kuham uz dodavanje ulja, šake soli i papra po želji 2-3 sata