Ovaj napitak vam može pomoći da se riješite grlobolje: Potrebna su samo tri sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj napitak vam može pomoći da se riješite grlobolje: Potrebna su samo tri sastojka
Foto: Pexels / Ilustracija/Grlobolja

Većina respiratornih bolesti kao posljedicu ima bolno i upaljeno grlo. Često i prije nego se pojave (a često i nakon) simptomi poput temperature, glavobolje i bolova u tijelu grlo nastavi grebati.

Za iziritirano ždrijelo ima mnogo savjeta koji uključuju med, čajeve, teblete za grlo, grgljanje raznih biljaka, soli, ali još jedan neće štetiti.

Nutricionistica Maty Harrington podijelila je na Tik Toku svoj napitak za jačanje imuniteta koji pomaže u smirivanju upale grla.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Njen kanal @nutritiouslyeasy ima 587.000 pratilaca.

"Jedno jutro sam se probudila s upaljenim grlom, ne potpuno bolesna, ali grlo me definitivno grebalo. Srećom, bila sam u kući svojih roditelja i mama mi je rekla napraviti ovaj mali wellness napitak, čiji je ključni sastojak klinčić", rekla je Maty.

@nutritiouslyeasy

save this video & drink it any time you feel a sore throat coming on this cough and cold winter season!! #immuneboost #sorethroat #sickday

♬ Unwritten - Natasha Bedingfield

U videu je podijelila upute kako napraviti ovaj jednostavan, ali učinkovit napitak, za koji su potrebna samo tri sastojka, za ublažavanje peckanja u grlu:

  • nasjeckajte 2-3 cm đumbira na komadiće i stavite u šalicu
  • dodajte štapić cimeta
  • ubacite četiri do šest klinčića
  • dodajte vruću vodu i ostavite da odstoji 10 minuta
  • procijedite napitak

"Klinčići su ultimativni pojačivač imuniteta i djeluju antivirusno. Ne šalim se, sat vremena kasnije nisam uopće više osjećala grebanje u grlu", rekla je Maty, javlja Ordinacija.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije