Ovaj krem kolač od malina će biti apsolutni hit ovog ljeta
Kremast i sočni kolač od malina jedan je od onih deserata koji ćete obožavati jesti, ali i pripremati. Savršen za rođendane ljeti, ali i kao slastica nakon porodičnog ručka, ovaj voćni kolač gotov je u tren oka, a ova kombinacija slatke kreme i slatko-kiselih malina još brže će nestati sa stola.
Hrskava baza od keksa savršeno se sljubljuje sa osvježavajućom kremom od krem sira, šlaga i bijele čokolade. Za savršenu kombinaciju slatkog i kiselog, slatka krema prožeta je smrznutim malinama. Gotov kolač ukrasite svježim malinama te pospite šećerom u prahu.
Od sastojaka vam je potrebno 250 grama zobenog ili integralnog keksa, 125 grama maslaca, 45 grama šećera, 450 grama krem sira, 125 grama bijele čokolade, 200 grama smrznutih malina, 300 mililitara vrhnja, dvije kašičice vanilijin šećera i svježe maline za ukras.
Zobene ili integralne kekse sitno sameljite, tako da dobijete brašno za biskvit. Zatim otopite maslac u loncu, dodajte toj smjesi i promiješajte. Smjesu stavite u okrugli kalup i pritišćite dok ne postane glatka. Zatim stavite u frižider na 30 minuta.
Rernu zagrijte na 175 stepeni. Vrhnje istucite s dvije kašičice vanilijin šećera dok ne postane čvrsta. Otopite bijelu čokoladu na pari, a u posebnoj posudi pomiješajte krem sir i šećer. Čvrstu kremu od vrhnja pažljivo dodajte smjesi od krem sira, a zatim dodajte bijelu čokoladu i smrznute maline.
Podlogu od keksa pecite u rerni 10 minuta i pustite da se ohladi prije nego što na nju rasporedite smjesu od krem sira od malina. Kada je gotova, tortu stavite u frižider na sat vremena.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.