Ovaj dodatak dodatno popravlja okus lubenice: Riječ je o nečemu što je uobičajeno u svakoj kuhinji

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj dodatak dodatno popravlja okus lubenice: Riječ je o nečemu što je uobičajeno u svakoj kuhinji
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Sočna i osvježavajuća lubenica je kraljica ljeta i uvijek donosi poseban užitak u vrućim ljetnim danima.

Nema boljeg osjećaja nego kada se vratimo s plaže, iscrpljeni od sunca i soli, a u frižideru nas čeka rashlađena lubenica, spremna da nas osvježi.

Na društvenim mrežama možemo pronaći razne trikove kako da lubenica bude još ukusnija. Neki od njih su tek mamci za klikove i lajkove, a neki uistinu rade.

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

U zadnje vrijeme možemo vidjeti razne savjete kako dodatno popraviti okus lubenice, a jedan nas je toliko privukao da smo ga i sami isprobali.

Radi se o jednostavnom i jeftinom triku, a za realizaciju je potreban tek jedan limun. Ovaj mali dodatak može napraviti veliku razliku. Ako je lubenica slatka, nekoliko kapi limunova soka dodatno će naglasiti okus i učiniti ga još bogatijim.

Glavna prednost ovog trika je što limunov sok može popraviti čak i lubenicu koja nije savršeno slatka i koja je pomalo gumena. Limunov sok osvježava i poboljšava okus te daje lubenici novu dimenziju svježine. Sve što trebate učinit jest preliti lubenicu s nekoliko kapi limunova soka i odmah ćete osjetiti razliku.

Ovaj trik puno bolje radi ako je lubenica rashlađena, stoga je, prije testiranja ovog trika, nekoliko sati držite u frižideru.

Provjerite još jedan jednostavni trik koji popravlja okus lubenice, a u nastavku pronađite recepte za osvježavajuća pića s lubenicom, piše Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije