Trik od deset feninga s kojim će lubenica biti još sočnija
Kraljica ljeta, osvježavajuća i sočna lubenica mnogima je omiljeno voće kada je vruće.
Uz jedan dodatak koji sigurno imate u kuhinji lubenica će postati još sočnija i ukusnija.
Fina lubenica ljeti donosi veliko osvježenje, a volimo je i zato što hidratizira organizam. Kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u frižideru.
Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže
Evo kako da narežete lubenicu za 20 sekundi
Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: narezane komade lubenice jednostavno začinite s malo soli.
Možda vam zvuči čudno soliti vodenastu voćku kao što je lubenica, ali sjetite se klasične italijanske kombinacije namirnica koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja.
Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani okus, sol će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice, zbog koje ćete voćnu kraljica ljeta još više zavoljeti.
Lubenica nije jedina namirnica čiji se okus pojačava dodavanjem soli – i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli, piše Dnevnik.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.