Ova biljka daje vašem tijelu sve što mu je potrebno

Radiosarajevo.ba
Ova biljka daje vašem tijelu sve što mu je potrebno
Možete li zamisliti da postoji biljka koja može njegovati vaše tijelo na način da ga snadbijeva sa skoro svim proteinima koji su vam potrebni da živite.

Neka koja spriječava naporno šmrcanje i pomaže kod alergija, ojačava imuni sistem, pomaže pri treningu... Ako ste se pitali da li takva postoji, odgovor je potvrdan.

Spirulina je plavo-zelena alga koja je jedan od najstarijih stanovnika Zemlje. Naučnici čak tvrde da je toliko puna proteina i drugih hranjivih tvari da vjeruju da bi mogla riješiti svjetski problem gladi.

Također je sve češće koriste sportisti jer pomaže pri izgradnji i održavanju mišične mase, time što im pomaže pri optimalnoj pripremi mišića pred trening, kao i oporavku istih poslije treninga, napisala je na svom Facebook profilu fitness trenerica Minja Huseinović.

Korištenje spiruline može povećati intenzitet vježbi koje naše tijelo može podnijeti, kao i smanjiti mogućnost od ostečenja mišića zahvaljujući količini raznih antioksidanata.

Možete je pronaći u obliku tableta, praha i pahuljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije