Istraživanje / Otkriveno koliko je potrebno da bi bili sretni nakon prevare partnera

03. 10. 2018. u 19:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Partner vas je prevario? Osjećate se kao da gubite tlo pod nogama, kao da se svijet ruši, pitate se kako niste primijetili, mislite da izdaju nikad nećete preboljeti? Sve što treba da uradite je da sačekate šest mjeseci do godinu dana. Tada, ne samo da ćete preboljeti, već i profitirati, piše ljepotaizdravlje.ba.

Istraživanje o efektima prevare provedebi je na 5.705 ljudi iz 96 zemalja pokazalo je da prevarene žene imaju koristi od preljube.

Prvo, više nisu s nevjernim partnerom, drugo, iz tog iskustva uče, u budućnosti pametnije biraju, pa je veća vjerovatnoća da će naći partnera koji će ih bolje tretirati.

Šest mjeseci do pola godine nakon preljube, emocionalna inteligencija žena počinje da se budi, raste i samopouzdanje, što znači da će, na kraju, iz ove situacije one izaći kao pobjednice.

Pravi gubitnik je, kaže vođa studije dr Craig Morris, druga žena. U najvećem broju slučajeva, preljubnik sa njom neće ostati, a ako ostane, velika je vjerovatnoća da će i nju prevariti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA