Ostavite vodu sa sirćetom u garaži preko noći: Iznenadit će vas rezultat

0
Radiosarajevo.ba
Ostavite vodu sa sirćetom u garaži preko noći: Iznenadit će vas rezultat
Foto: Pexels / Ilustracija

Bijelo sirće ili destilirano sirće, dobiveno iz fermentiranog etanola, stoljećima je star trik koji se koristi u kućanstvima kao prirodno sredstvo za čišćenje i dezodorans.

Njegova kiselkastost daje mu sposobnost da učinkovito razgradi i neutralizira mirise, što ga čini neprocjenjivim sredstvom u svakom arsenalu sredstava za čišćenje kućanstva.

Bijelo sirće ima antibakterijska i antifungalna svojstva pa je idealan za uklanjanje klica i plijesni koji mogu pridonijeti neugodnim mirisima. Stoga postavljanje posude sa sirćetom u vašu garažu može pomoći u uklanjanju ustajalih mirisa i održavanju prostora svježim.

Helez o Goganoviću: Podnijet ću krivičnu prijavu ako navodi budu tačni. Taj slučaj nije završen

Helez o Goganoviću: Podnijet ću krivičnu prijavu ako navodi budu tačni. Taj slučaj nije završen

Garaže često sadrže pljesniv i neugodan miris jer su obično izložene nakupljanju vlage, posebno u klimama s visokom vlagom ili tokom razdoblja obilnih padavina.

Ova vlaga može prodrijeti u porozne površine, potičući rast plijesni i plijesni. Osim toga, garaže se često koriste za skladištenje predmeta poput sportske opreme, vrtnih potrepština, boja i tekućina za automobile, od kojih svi mogu emitirati mirise tokom vremena.

Proliveno ulje ili benzin također mogu ostaviti dugotrajne mirise koji prožimaju zrak. Bez odgovarajuće ventilacije, ti mirisi mogu ostati zarobljeni, pogoršavajući problem, izvještava MSN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije