Činjenice zbog kojih slobodne žene vole zauzete muškarce

Radiosarajevo.ba
Činjenice zbog kojih slobodne žene vole zauzete muškarce
Foto:Pixabay / Ilustracija
Tajno ili javno slobodne žene, ipak, vole biti blizu oženjenih muškaraca.

Ovom temom bavili su se i stručnjaci koji tvrde da oženjeni muškarci imaju “ono nešto” što ih često čini privlačnijima od slobodnih muškaraca.

Naravno, "ono nešto" ne odnosi se samo na fizički izgled nego i na neke osobine zbog kojih žene, iako znaju da je to krivo, često padaju na muškarce koji su već u braku ili ozbiljnoj ljubavnoj vezi.

Prema istraživanjima, i pisanju magazina Ljepota i zdravlje, ovo su činjenice koje su presuđujuće u takvim prilikama:  

Spremni su za ozbiljnu vezu

Slobodnim ženama koje su u potrazi za ozbiljnom vezom, a naišle  su samo na hrpu neozbiljnih frajera za jednu noć, oženjeni muškarci čine se privlačnijima upravo zbog činjenice da su se bili spremni vezati za jednu ženu do kraja života.

Prihvataju odgovornost

Iako brak ne podrazumijeva nužno i odgovornost, statistika je na strani muškaraca koji su izrekli “sudbonosno da”. Brojna istraživanja potvrdila su da je većina oženjenih muškaraca zaposlena i jako odgovorna kada je u pitanju porodica. Iako to nije uvijek slučaj, ova osobina ženama je jako pozitivna i privlačna.

Ne boje se da pokažu osjećanja

Nije lako pronaći muškarca koji će biti toliko iskren i otvoren i kojem neće biti problem da pokaže svoja prava osjećanja. No, žene često imaju utisak da ljudi u braku jedno pred drugim ne skrivaju ništa, pa ni svoje emocije, pa ih oženjeni muškarci posebno privlače, prenosi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije