Originalan trik: Oživite unutrašnji i vanjski prostor svoga doma

Radiosarajevo.ba
Originalan trik: Oživite unutrašnji i vanjski prostor svoga doma
Foto: Slobodna Dalmacija / Za ovo "šminkanje" prostora ne treba puno novca

Tegle i posude za cvijeće ponekad mogu izgledati monotono, ali s malo kreativnosti i nekoliko dobrih savjeta možete napraviti nešto zanimljivo i drukčije, što će oživjeti vaš unutarnji ili vanjski prostor kuće. Najbolje od svega jeste to što vam za to "šminkanje" neće trebati puno novca, piše Slobodna Dalmacija.

Od predmeta koje imate kod kuće možete sami napraviti visoke saksije. Potrebni su vam keramička posuda za cvijeće, drveni štapovi, konopac, malo tekućeg ljepila i biljka. Prvo je potrebno na dnu posude iscrtati mjesto gdje želite da budu noge saksiji, izbušiti rupe u keramičkoj posudi i na to mjesto umetnuti drvene štapove koji će služiti kao noge.

 Oživite unutrašnji i vanjski prostor svoga doma - undefined
Ulijte ljepilo u posudu zbog stabilnosti. Kada se ljepilo osuši, u novu visoku lončanicu smjestite omiljenu biljku ili cvijet. Uz malo mašte dobit ćete novi balkon, dnevni boravak ili primjerice ulaz u dom u kojem ćete uživati svaki put kada ga pogledate.

Možete, također, iskoristiti cijeli niz posuda i pretvoriti ih u zanimljive teglice za cvijeće. Naprimjer, mogu to biti malene staklenke dječije hrane koje ćete, uz malo vještine ili pomoć nekoga ko se snalazi s bušilicama i ostalim alatima, objesiti na dasku uz pomoć metalnih okruglih stezaljki i njom ukrasiti zid. Ako u njih ne želite posaditi cvijeće, mogu vam poslužiti i kao vaze ili svijećnjaci.

Posude za cvijeće jednostavno možete napraviti i od starih lonaca, isluženih poljevača, metalnih kutija, pa i konzervi koje lako, uz pomoć ljepila, bušilice i užeta možete pretvoriti u viseće saksije ili vaze, obojiti ih po želji, ukrasiti trakama, čipkom, konopcem... Prepustite se mašti, ljetu još nije kraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije