Mjesto za uživanje i opuštanje: Proljeće i ljeto na balkonu

Radiosarajevo.ba
Mjesto za uživanje i opuštanje: Proljeće i ljeto na balkonu
Arhiv / Ilustracija
Dok dugo sanjani odmori i ljeto ne postanu stvarnost, ono što možemo da uradimo jeste da vrijeme provodimo na otvorenom.

Kraljevski

Ruža je kraljica svih cvjetova, bilo da se gaji kao manje stablo u saksiji ili da je riječ o velikom dvorišnom žbunu. Lijepo će doći do izražaja u saksijama od drveta.

Klupica za izležavanje

Balkon ne mora uvijek da bude opremljen klasičnim namještajem. Stara klupa s nekoliko jastučića, kao i ljupki ukrasni detalji stvorit će okruženje u kojem ćete se osjećati udobno, gdje ćete uživati uz omiljenu knjigu ili napitak.

Kutak samo za vas

Mali balkon se može urediti u kafe-stilu, jedan sto, odgovarajuće stolice i mnogo biljaka. Ako želite da se zabavljate na balkonu, ovom prostoru možete dodati i roštilj. Za male balkone i one srednje veličine ključno je da izaberete odgovarajući sto i stolice ili jednostavne klupe, koje su idealne jer su prenosive i ne zauzimaju previše prostora.

Mudro izaberite svoj nameštaj

Važno je da odaberete namještaj na osnovu klimatskih uslova, kao i vaših potreba. Također, morate uzeti u obzir veličinu prostora i skladištenje. Možete da koristite namještaj od metala, drvene ili plastične stolice i stolove. Potrebno je da namještaj redovno održavate i da bude zaštićen od vremenskih uslova.

Bez obzira na to koliko je vaš balkon mali, treba ga posmatrati kao nastavak vašeg doma. Nadamo se da će vam ove jednostavne ideje pomoći da napravite mjesto za čitanje, udoban lični prostor ili zabavni kutak.

Omiljeni dezeni

Raznobojni jastučići s cvijetnim motivima donose vedrinu i romantičnu notu ambijentu.

Svečani trenuci

Postavljanje stola napolju važno je kao i unutra. Otmjene čaše, salvete i dekoracija daju otmjenu notu stolu koji se nalazi na balkonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije