Oporavite svoj organizam: Detoksikacija je pravi put

Radiosarajevo.ba
Oporavite svoj organizam: Detoksikacija je pravi put
Jesen je idealno vrijeme za čišćenje organizma i povratak energije.

Umor, bezvoljnost, pospanost i nedostatak energije su najčešći pratioci jeseni. Dan je sve kraći, manje je svjetlosti, a mi sve više jedemo i manje se krećemo.

Detoksikacija je poželjna prije zime kako bi ojačali imunitet i izbjegli prehlade i gripe koje vrebaju u tom periodu.

Hidratacija je broj 1. Što više tečnosti pijete, više će toksina izlaziti iz vašeg tijela. Oko dvije litre vode potrebno vam je da popijete u jednom danu kako bi učinkovito detoksirali organizam.

Kako bi se svaki dan barem malo detoksirali, u običnu vodu ubacite limun ili krastavac.

Kokosovo ulje

Započnite i završite dan uz kašičicu kokosovog ulja. Poznato je da ono ubrzava metabolizam i reguliše gljivice u organizmu. Ono na odličan način održava zdravlje crijevne flore

Post i vježba

Za detoksikaciju je uvijek poželjna vježba, no nije nužno ići u teretane. Dovoljno je da se u svom domu zagrijete i preznojite uz vježbu. I na koncu post od 12 sati svake večeri je više nego poželjan.

Između večere i doručka napravite post od 12 sati. Prvih šest do osam sati vaše tijelo biće usmjereno na probavu, a posljednja četiri sata na detoksikaciju i sagorijevanje masnoća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije