Ona je sve, samo ne obična: Isprobajte vruću čokoladu s cimetom i rumom
Tokom zimskih dana i večeri, ponekad se samo poželimo ušuškati u dekicu sa šoljom nekog toplog napitka te uživati uz dobru seriju ili film.
Hladne večeri možete sebi dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku, "začinjenu", s dodatkom ruma i cimeta.
Potrebno vam je:
- 1,5 l mlijeka
- 25 dag nasjeckane tamne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 kašičica cimeta u prahu
- 5 kašika ruma
Priprema:
1. U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu.
2. Dobro miješajte pjenjačom dok se čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom. Ulijte u šoljice i odmah poslužite.
Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti šlagom, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom, piše Zadovoljna.hr.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.