Omiljena čorba iz bivše Jugoslavije: Recept naših baka koji su mnogi zaboravili

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

6509

E cuj iz bivse Jugoslavije. Jeli one kraljevine ili FNRJ ili SFRJ ili Srbije ? Tito je ovu corbu obozavao , kad nije imao stolicu. Joka je za svog Jozu ili Jovu kuhala svaki drugi dan.

Splacina

Moja baka ovo nikad nije pravila. Mi smo tada od svih čorbi najviše jeli jagnjetinu i teletinu. Ove splacine je jela sirotinja.

Nina

U mojoj kuci ovo se nikad nije kuhalo. Mozda zbog kraja iz kojeg poticemo. Baka i mama su kuvale govedju juhu sa griz noklicama. Naravno ne svaki dan.

/ Najnovije