Odlični trikovi za guljenje kestena
Kuhani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su neodoljivi, ali zbog muke oko guljenja ponekad ćemo ih i preskočiti. To posebno vrijedi kad treba oguliti pozamašnu količinu .
Pečeni kesteni mogu zadati puno muke oko guljenja. Da biste ih što prije oslobodili od košuljica, nakon pečenja ih zamotajte u kuhinjsku krpu. Držite ih zamotane sve dok se ne ohlade dovoljno da ih možete primiti prstima.
Prema instrukcijama slavne kuharice Marthe Stewart, najbolje ih je guliti dok su vrući i u krpi kako ne bismo opekli prste, a zatim kratko blanširati – pokožicu ćete na taj način najlakše skinuti.
Pitate li se kako savršeno ispeći kestene u pećnici i zatim ih oguliti bez puno muke, za početak ne riskirajte suvišne povrede tupim noževima i rezanjem kore u križiće ili kružiće, potrebna vam je samo jedna duga linija duž cijelog kestena i to napravljena nazubljenim nožem za kruh, piše Punkufer.
Kako biste ih brzo i lako ogulili, kestene možete prepoloviti oštrim nožem pa kuhati u provreloj vodi oko minute. Dok su još topli, zahvatite klještima koru koja će lako skliznuti. Kako to učiniti, pogledajte u videu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.