Odličan trik: U veš mašinu dodajte ova dva jeftina sastojka i peškiri će vam biti kao novi

0
Radiosarajevo.ba
Odličan trik: U veš mašinu dodajte ova dva jeftina sastojka i peškiri će vam biti kao novi
Foto: Unsplash / Peškir/Ilustracija

Koliko god kvalitetne peškire kupili, oni na kraju postanu grubi i ofucani i nikada ne mirišu poslije pranja? Postoji jednostavno rješenje ovog problema koje se vrlo vjerovatno već krije u vašoj kuhinji.

Influneserka Muna, inače dizajnerka enterijera, često na TikToku dijeli isprobane, efikasne savjete o domaćinstvu, uređenju i organizaciji doma i kuhanju, a nedavno je oduševila pratioce najprostijim trikom za mekane peškire.

Umjesto skupih omekšivača, koji skoro sigurno neće vratiti mekoću i miris vašim peškirima, upotrijebite najobičnije bijelo sirće kada sledeći put perete peškire. Sipajte ga u dio gdje inače stavljate omekšivač. Takođe, upotrebite samo polovinu od doze praška za pranje koju inače koristite.

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Direktno u bubanj stavite i malo sode bikarbone, a ovo će pomoći da vaši peškiri izgledaju kao novi i da na njima nema fleka.

Muna tvrdi da će čak i oni sa najosjetljivijom kožom biti oduševljeni mekoćom peškira nakon upotrebe ovog trika. Ako želite da pritom budu i izrazito mirišljavi, sve što trebate napraviti jeste da zajedno sa sirćetom dodate i oko 20-ak kapi eteričnog ulja po želji.

Nevjerovatna tehnika za sušenje veša: 'Sve je bilo suho za pet minuta'

Nevjerovatna tehnika za sušenje veša: 'Sve je bilo suho za pet minuta'

Mješavina sode bikarbone i bijelog sirćeta je i inače odličan pomoćnik u domaćinstvu; što i ova influnserka priznaje i otkriva još par trikova sa istom. Ona predlaže da koristite ovu smjesu kako biste uklonili neprijatne mirise iz vašeg sudopera. Dovoljno je da smjesu sipate u odvod, i po čitavom sudoperu, a potom da isperete toplom vodom. Ova metoda će ujedno pomoći da vaše cijevi ostanu čiste, jer uklanja prljavštinu i ostatke, piše Blic.

Miks sode bikarbone i sirćeta možete koristiti i za čišćenje toaletne školjke; pomiješajte po pola šolje svakog proizvoda i sipajte u WC školjku. Ostavite da odstoji 30 minuta, a potom istrljajte četkom i pustite vodu - i gotovo je!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije