Trikovi / Od praška za pecivo do limuna: Pet jeftinih savjeta za prelijepe nokte

19. 09. 2020. u 17:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Mnoge žene susreću se problemom žutih noktiju. Lakirate li nokte, uzrok žutila vrlo vjerovatno su pigmenti boje koji prodru u nokat. Posebno nosite li lakove intenzivnijih boja koji će češće utjecati na prirodnu boju nokta nego bež, bijele ili nježno ružičaste nijanse. Pušenje također može biti razlog za obojenje noktiju.

Ponekad promjena boje noktiju ukazuje na neke zdravstvene probleme. Ako su promjene jako izražene, onda svakako posjeti ljekara kako bi otkrili uzrok. U svim ostalim slučajevima, imamo pet savjeta kako izbjeći žute nokte te kako ih pobijediti, piše miss7. 

1. Nanesi podlak

Klasično žuto obojenje noktiju na prstima može se uvelike spriječiti s dobrim podlakom. Naime, kako bi spriječila da pigmenti boje prodru u nokte, nemoj nikada nanositi lak za nokte bez podlaka. Važno je također redovito uklanjati lak kako bi nokti ponovno prodisali.

2. Prašak za pecivo

Ako se nakon skidanja laka za nokte moraš boriti s obojenjima, onda postoje mali trikovi s kojima možeš pobijediti žute nokte. Jedan od njih je, na primjer, prašak za pecivo. Namači jednostavno svoje nokte pet minuta u mješavini vode i praška za pecivo. Najbolje je koristiti toplu vodu. Tako možeš ponovno posvijetliti svoje nokte.

3. Jabučni ocat

Osim što je jabučni ocat zdrav ako ga piješ (ali razrijeđen, ne čist!), može imati njegujući učinak na našu kosu i nokte. Sa svojim organskim kiselinama idealan je za borbu protiv obojenja. Jednostavno stavi malo jabučnog octa u mlaku vodu i namači u tome nokte pet minuta. Za savršen učinak možeš još koristiti i turpijicu za poliranje kako bi dodatno očistila nokte te uklonila obojenja.

4. Sok od limuna

Limun ima zbog svoje kiseline također prirodni izbjeljujući učinak koji sjajno funkcionira kod žutih noktiju. Metoda je brza i totalno nekomplicirana. Jednostavno natrljaj pola limuna direktno na nokte, potom operi ruke te namaži kremom za nokte. Postepeno će nestati žuta boja.

5. Daj noktima pauzu

Važno je da svojim noktima povremeno priuštiš pauzu te im daš disati. Na primjer, možeš im priuštiti japansku manikuru. To je sasvim prirodna njega noktiju koja će tvoje nokte opskrbiti mineralima i zaštititi ih. Tako se nokti mogu odmoriti te brzo zasjati u novom sjaju.

NEMA KOMENTARA