Od 16. maja nastupa vrijeme Krvavog Mjeseca: "Svaki kraj je šansa za novi početak"

0
Radiosarajevo.ba
Od 16. maja nastupa vrijeme Krvavog Mjeseca: "Svaki kraj je šansa za novi početak"
FOTO: Pixabay / Vrijeme krvavog mjeseca...

Pomračenje "Krvavog Mjeseca" u znaku Škorpije očekuje nas 16. maja u 6:15 sati.  Astrolozi napominju da su pomračenja "Krvavog Mjeseca" izuzetno rijetka, ali i moćna pojava.

U simboličnom smislu predstavljaju kraj, završetak nekog poglavlja u našem životu. A svaki kraj je šansa za novi početak.

Ovaj pun Mjesec naziva se "krvavi" tokom pomračenja dobija crvenkastu nijansu. Smatra se da je ovo najmoćniji pun Mjesec, odnosno da nosi svu težinu svoje energije.

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Njegov uticaj možemo osjetiti na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom nivou, a efekti mogu trajati duže nego što mislimo.

Pomračenje donosi događaje koji su neophodni za rast i razvoj. Iako se smatra da je pomračenje punog Mjeseca simbol velikih izazova i prepreka, svaka od njih je sa razlogom tu, uči nas kojim putem treba da krenemo.

Pod ovim pomračenjem, svi će željeti da zatvore određeno poglavlje naših života - jer nešto uvijek mora da se završi.

Pomačenje tzv. Krvavog Mjeseca je u tajanstvenom znaku Škoprije, pa je moguće da bi se osobe mogle povući u sebe, dublje se upoznati sa svojim "unutrašnjim ja" i osvijetiti talente, prednosti i posebnosti.

Škorpija je poznata da podstiče na transformaciju - ona je povezana i sa energijom feniksa. Feniks ima sposobnost i moć da se uzdigne iz pepela. Uzdiže se iz pepela do svog pravog i najvišeg oblika. Svako od nas ima moć da to uradi za sebe. Dok pomračenje može donijeti pepeo, ono takođe donosi obećanje da i mi možemo da se uzdignemo kao feniks i da se ponovo rodimo u potpunosti.

Ako pomračenje donosi zatvaranje bilo čega u vašem životu, neka vam u srcu bude misao da postoji šansa da se otvori nešto novo, bolje.

Sve što se događa neophodno je za naš razvoj, napredak, podstiče nas da budemo najbolja verzija sebe. Tokom ovih dana savršeni su trenuci da se povučete, malo osamite i zavirite u svoje srce. Možete pronaći zanimljive i vrijedne uvide koji vam otkrivaju savršen momenat za rast.

Postoji šansa da otkrijete svoj put, procijenite svoje odnose i situacije u kojima se nalazite.

Kao simbol kraja, pomračenje Krvavog Mjeseca može vas inspirisati da odustanemo od nečega, shvatite da nešto nije vrijedno, da ga treba pustiti ili da naš put baš sada treba potpuno da se promijeni.

Pošto će i Merkur pod ovim pomračenjem biti retrogradan, možda ćemo biti zbunjeni i nesvjesni kako da napredujemo u našim životima. Budite strpljivi i smirite se. Naš unutrašnji glas uvijek zna put, i dok ovo pomračenje može zahtevati da budemo strpljivi, možemo vjerovati da ćemo sve odgovore koji su nam potrebni dobiti na vrijeme.

Pod ovim pomračenjem, Venera i Hiron će takođe biti skladni. Ova planetarna kombinacija može donijeti isceljujuće vibracije koje pomažu da pronađemo iscjeljenje za rane iz prošlosti. Neke rane se nikada ne mogu zaliječiti, ali ispod ovog pomračenja su umirujuće energije koje nas mogu podržati u potrazi za ravnotežom i snagom, piše Mondo.

Ovu energiju možemo svjesno koristiti tako što ćemo sebi postaviti cilj da okončamo sve negativno što nas je godinama mučilo - otpustite negativne misli, loša osećanja, strahove...

Pomračenja nas uvijek vode do našeg sljedećeg koraka, tako da nakon što postavimo svoju namjeru, sljedeća najbolja stvar koju možemo da uradimo je da se predamo i vjerujemo.

Mars i Neptun su takođe u poravnanju pod ovim pomračenjem. Mars je neustrašiva energija koju vode ratnici, dok je Neptun posvećen višoj ljubavi i povezanosti. Ova kombinacija energije pod pomračenjem navodi nas da se fokusiramo na naše blagostanje i osvijestimo šta radimo za sebe, svoju dušu, za druge.

Sada je trenutak da zavirite u svoje srce i otkrijete šta je u njemu vrijedno zadržati, a šta zauvijek treba pustiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije