Obrok koji budi sjećanja na djetinjstvo: Poslastica puna proteina, minerala i vitamina koju vole svi

2
Radiosarajevo.ba
Obrok koji budi sjećanja na djetinjstvo: Poslastica puna proteina, minerala i vitamina koju vole svi
Foto: Pexels / Zobena kaša (Ilustracija)

Zdravi obroci koji nam pružaju nutrijente i energiju za tijelo i um mogu biti itekako zamamnog okusa. Ako ste u potrazi za obrokom koji će vam pružiti dugotrajan osjećaj sitosti i istovremeno vas razveseliti, imamo sjajnu preporuku za vas.

Upoznajte zdravu i ukusnu poslasticu koja će vam probuditi sjećanja na tople trenutke iz djetinjstva. Zobena kaša u brojnim svojim varijantama idealan je doručak ili poslijepodnevna užina. U njenoj osnovi su zobene pahuljice koje se mogu preliti mlijekom, vodom ili biljnim alternativama za mlijeko poput zobenog, bademovog, rižinog ili sojinog mlijeka. Ukoliko pahuljice zasladimo datulama i obogatimo kakaom, dobili smo obrok koji oduševljava svojom jednostavnom pripremom i bogatim nutritivnim profilom.

Zobena kaša (Ilustracija)
Foto: Pexels / Zobena kaša (Ilustracija)

Zobeno brašno je izvor proteina koji su važni za izgradnju mišića i održavanje općeg zdravlja organizma. Osim visokog udjela proteina, ova slatka kaša je prebogata magnezijem i vitaminima B i C grupe, a pruža sve dobrobiti cjelovitih žitarica. Biljna vlakna kojima se odlikuje zob daju osjećaj sitosti i podržavaju zdravu probavu.

Datule, slatko voće s visokom hranjivom vrijednošću, pružaju prirodni šećer i dodatan nutrijentni sadržaj. Za razliku od namirnica zaslađenih rafiniranom šećerom nakon kojih se može desiti osjećaj da smo brzo ogladnjeli, ova kaša osigurava stabilan nivo energije. Čokolada, s druge strane, ne samo da dodaje bogat okus, već je i izvor antioksidansa koji podržavaju zdravlje srca i opću dobrobit organizma.

Zobena kaša (Ilustracija)
Foto: Pexels / Zobena kaša (Ilustracija)

Priprema zobene kaše s datulama i kakaom je brza i jednostavna, a možete joj dodati voće, orašaste plodove ili sjemenke kako biste obogatili okus i teksturu obroka.

Krenite na putovanje kroz sjećanja na djetinjstvo uz obrok koji će vas ispuniti energijom, hranjivim tvarima i neodoljivim okusom.

Ovaj poseban obrok, napravljen od 100 posto cjelovitog zobenog brašna i zaslađen prirodnim sastojcima, pružit će vam dugotrajan osjećaj sitosti i zadovoljstva.

Iskoristite prednosti njegovog bogatog nutritivnog profila, uživajte u jednostavnoj pripremi i započnite dan na pravi način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije