Obratite pažnju: Ako vam se tijelo znoji po noći mogli biste imati ovu opasnu bolest

0
Radiosarajevo.ba
Obratite pažnju: Ako vam se tijelo znoji po noći mogli biste imati ovu opasnu bolest
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Rak bubrega često ne pokazuje jasne simptome, a oni koji se pojave često mogu biti zbunjujući i može ih se zamijeniti s drugim stanjima.

Međutim, važno je biti svjestan znakova i potražiti medicinsku pomoć ako primijetite bilo kakve promjene.

Ovaj oblik raka počinje u bubrezima, organima koji su smješteni s obje strane kičme, ispod rebara. Bubrezi igraju važnu ulogu u filtriranju otpada i viška tekućine iz krvi te je pretvaraju u mokraću.

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Simptomi raka bubrega mogu uključivati krv u mokraći, kvržicu ili oticanje u leđima ili na vratu, hroničnu bol između rebara i struka, gubitak apetita ili težine bez očiglednog razloga, umor ili nedostatak energije te visoku temperaturu koja ne prolazi.

Također, obilno noćno znojenje može biti jedan od simptoma raka bubrega. Važno je napomenuti da ovi simptomi mogu biti povezani s različitim stanjima te ih treba provjeriti kod doktora. Ako primijetite bilo kakve promjene, važno je konsultovati se s doktorom opće prakse radi daljih pretraga i dijagnostike. Rano otkrivanje raka bubrega olakšava uspješno liječenje, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije