Novi koncept stanovanja mogao bi postati trend: Dopada li vam se?

Radiosarajevo.ba
Novi koncept stanovanja mogao bi postati trend: Dopada li vam se?
Nedavna studija o stanovanju istraživača sa Univerziteta u Kanzasu ukazuje na to da su male kuće u malim zajednicama zdravije za okolinu, prenosi Patria.

Promoviraju osjećaj zajednice, ohrabruju zdrav način života i navika, te da predstavljaju sigurnu i ekonomičnu opciju stanovanja. Upravo su to razlozi zbog kojih se stručnjaci nadaju da će se koncept malih sela raširiti širom Kanzasa u bliskoj budućnosti, piše Country Living.

Minijaturne kuće, dizajnirane kao stanovi od 90 kvadrata, za sada nemaju posebno mjesto na tržištu nekretninama. Prošle godine, samo 1% novih kupaca kuća u Kanzasu se odlučilo za minijaturnu izvedbu, ali stručnjaci vjeruju da će se situacija uskoro promijeniti.

Iako novi koncept stanovanja prati mnogo prednosti, zakoni urbanizma sprečavaju njegovo širenje jer, između ostalog, može biti percipirano kao „niža klasa“. Međutim, stručnjaci vjeruju da će rastuća strast koj mnogi imaju za ovakav vid stanovanja promijeniti trenutnu percepciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije