Nikako nemojte držati limun u posudi s ovim voćem

0
Radiosarajevo.ba
Nikako nemojte držati limun u posudi s ovim voćem
Foto: Pixabay / Limun

To što limun možete pronaći i kupiti od januara do decembra, ne znači da ga možete pohraniti bilo gdje u kući. Postoji nekoliko savjeta i trikova za čuvanje koje morate imati na umu kako bi limun što duže ostao sočan i ukusan.

Kako ćete čuvati cijele limune ovisi o dva faktora - koliko su zreli i kada ih planirate koristiti. Limune uvijek možete staviti u frižider, ali ako ih planirate potrošiti u roku od dan ili dva, kuhinjski pult je odlično mjesto.

Samo se pobrinite da ih držite podalje od izravnog sunčevog svjetla i podalje od voća koje proizvodi etilen poput banana. Toplina i etilen uzrokovat će brže sazrijevanje limuna i potencijalno mogu promijeniti njihovu teksturu i okus.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Ako se pravilno skladišti, cijeli limun može ostati svjež i do sedam dana, piše Real Simple.

Ako ste kupili limun koji ne namjeravate odmah upotrijebiti ili jednostavno želite da vam stoji duže od sedam dana, napravite mjesta za njih u frižideru. Na taj će način ostati svjež i do mjesec dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije