Neugodni mirisi hrane, znoja ili duhana u vašoj odjeći? Ovi trikovi će vam pomoći da ih se riješite

1
Radiosarajevo.ba
Neugodni mirisi hrane, znoja ili duhana u vašoj odjeći? Ovi trikovi će vam pomoći da ih se riješite
Foto: Printscreen / Youtube / Bakterije uzrokuju neugodan miris odjeće

Svako ko se bavi tjelovježbom zna koliko neugodno miriše odjeća nakon vježbanja. No, čak i kada nismo u teretani, garderoba može postati leglo raznih mirisa poput hrane, duhana ili vlage. U takvim situacijama, ni standardno pranje u mašini ne uspijeva uvijek ukloniti te neugodnosti.

Stoga, vrijeme je da isprobate neke od domaćih trikova koji će vam pomoći da vaša odjeća ponovo zasja svježinom i ugodnim mirisom. Objektiv vam donosi dva fantastična trika koji će vam pomoći u uklanjanju neželjenih mirisa:

Soda bikarbona: Dodajte jednu šolju sode bikarbone uz svoj redoviti deterdžent prilikom pranja odjeće. Soda bikarbona će učinkovito eliminirati neugodne mirise i ostaviti vašu odjeću svježom kao nova. Mnogi koji su isprobali ovu metodu primijetili su da odjeća manje miriše čak i nakon znojenja.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Alkoholno sirće: Natopite odjeću u mašini u kratkom ciklusu hladne vode, a zatim dodajte šolju alkoholnog sirćeta. Nakon toga, operite odjeću na uobičajen način, koristeći toplu vodu i deterdžent. Ovaj jednostavan trik također je vrlo učinkovit u uklanjanju neugodnih mirisa iz vaše garderobe, piše Dom i dizajn.

Važno je također obratiti pažnju na nekoliko dodatnih savjeta kako biste učinkovito održavali svježinu vaše odjeće: okrenite odjeću naopako prije pranja kako biste uklonili znoj i bakterije s površine, operite odjeću što je prije moguće nakon nošenja te odmah skinite znojnu odjeću i držite je odvojeno od ostatka garderobe.

Uz ove jednostavne trikove, vaša garderoba će uvijek zračiti svježinom i čistoćom, bez obzira na to koliko se neugodnih mirisa nakupilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije