Nešto što mnogi rade, a nikako ne bi trebali: Četiri stvari koje ne bi smjeli držati ispod sudopera

0
Radiosarajevo.ba
Nešto što mnogi rade, a nikako ne bi trebali: Četiri stvari koje ne bi smjeli držati ispod sudopera
Foto: Pinterest / Šta ne bismo trebali držati ovdje?

Stručnjaci za organizaciju doma upozoravaju na važnost sigurnog skladištenja snažnih sredstava za čišćenje poput izbjeljivača kako bi se spriječile nezgode, posebno u domovima s djecom.

Jeanny Underwood, profesionalna organizatorka i osnivačica Virginia's Easy Living Solutions, ističe da većina klijenata ima previše stvari za dostupan prostor te preporučuje početak organiziranja s ormarićem ispod sudopera.

Šta ne treba držati ​​ispod sudopera

Stvari koje ne koristimo trenutno

Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za mašinu za suđe ili deterdžent za suđe i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vrijedan prostor, kaže organizatorica iz Bostona Lisa Dully.

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Opasne hemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebalo bi držati u podrumu ili nekom drugom mjestu izvan dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, kaže Dully.

Zapaljivi proizvodi

Razrjeđivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uvjetima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo na primjer za nanošenje laka na namiještaj, kaže Underwood.

Kuhinjske krpe i papirne kese

Ti predmeti ne idu pod sudoperu jer ih voda može uništiti pa ih prije stavite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mjesto, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije