Neočekivani načini kako prekid utječe na vašu budućnost

Radiosarajevo.ba
Neočekivani načini kako prekid utječe na vašu budućnost
/ Ilustracija
Ako vam se ikada dogodilo da ste se probudili i nekoliko godina nakon prekida, svjesni da vam je vaš bivši partner još uvijek ponekad u mislima, morali ste se zapitati zašto je tome tako.

Niste se vidjeli ni čuli godinama, no svejedno ga ne možete izbaciti iz glave. Koje god nejasnoće imali, ovo su 3 stvari koje se mijenjaju u vašem životu u godinama nakon prekida piše Cosmopolitan:

1. Bit ćete snažniji i sigurniji u sebe no ikad prije. Možda sada mislite da ste slabi, da biste umrli od tuge za svojim bivšim partnerom ili da jednostavno ne biste mogli podnijeti da ostanete bez njega. U prvim će vam danima i sedmicama zasigurno biti teško, plakat ćete i bit ćete bezvoljni, no nakon tog prvog šoka, kako vrijeme bude prolazilo, bit ćete sve snažniji kao osoba, i to u toj mjeri da ćete ugodno se iznenaditi.

2. Bit ćete bolji kada su u pitanju kompromisi. AKo ste imali hobi u kojem ste uživali, a koji njega/nju nije oduševljavao, i svejedno ste se nastavili baviti s njim/njom i dok ste bili u vezi, velika je vjerojatnost da imate iskustva s kompromisima i da znate kako ih postići bez da izgubite sebe u cijelom procesu. Iako je između vas dvoje gotovo, tu super vještinu slobodno odnesite sa sobom u svaku iduću vezu.

3. Mogli biste imati problema s povjerenjem u buduće partnere. Mnogo je razloga zbog čega biste mogli imati nedostatak povjerenja u idućeg partnera, no posebice je velika vjerojatnost za to ako ste bili prevareni, poniženi i razočarani. Upravo zbog straha da ne budete ponovno povrijeđeni, mogli biste se bojati otvoriti se i pustiti nekoga u svoje srce, no nemojte smetnuti s uma da, sve dok se budete na taj način branili, stopirate i mogućnost da budete istinski sretni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije