"Nemojte više": Dronovi umjesto modela na modnoj reviji u Saudijskoj Arabiji

Radiosarajevo.ba
"Nemojte više": Dronovi umjesto modela na modnoj reviji u Saudijskoj Arabiji
PrtScr / Vrlo, vrlo bizarno
U luksuznom hotelu Hilton u Džedi, u Saudijskoj Arabiji ovih je dana održana prilično bizarna modna revija, koja je vrlo brzo postala top priča na socijalnim mrežama.

Naime, haljine nisu nosili modeli već - dronovi, a organizatori su za New Arab rekli kako su se odlučili za ovaj vrlo čudni potez kako bi revija bila "prikladna za ramazan".

Glasnogovornik hotela Hilton za CNN je izjavio kako se ovaj fashion show održava svake godine za ramazan u ovom hotelu, ali su ove godine koristili dronove da malo "promijene atmosferu".

Očekivano, Twitter komentatori su jedva dočekali ovako nešto, a najčešće doskočice bile su kako je sve izgledalo kao revija duhova ili scena iz horor filmova.

"Revija duhova u Saudijskoj Arabiji. Mislim, ova modna revija", jedan je napisao.

Čak su i organizatori modnih revija iz regije bili prilično kritični prema potezu.

"Jako je lijepo misliti van okvira. Pokušali su uraditi nešto drugačije, a moda je jedno kreativno polje. Ipak, ovo nije nešto što bih htjela vidjeti opet", kazala je za CNN predsjednica Islamskog vijeća za modu i dizajn iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Alia Khan.

"Kada vidite samo haljine kako lete kroz vazduh, to je jednostavno teško gledati, niti opčinjava niti je lijepo. Uopće nisam poželjela obući ništa što sam vidjela. Zapravo, haljine koje samo lete nemaj obliku, samo vise s drona", dodala je ona.

Prva sedmica mode u Saudijskoj Arabiji održana je u aprilu ove godine, u Rijadu, a mogla je prisustvovati samo ženska publika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije