Nemaju sreće u ljubavi: Tri horoskopska znaka koja teško pronalaze srodnu dušu

2
Radiosarajevo.ba
Nemaju sreće u ljubavi: Tri horoskopska znaka koja teško pronalaze srodnu dušu
Foto: Pixabay / Ilustracija

Za njih ne postoji "mi", već samo "ja". I kako vrijeme prolazi, čini se da ova situacija postaje trajna. Ponekad to zavisi od okolnosti, ali ponekad horoskopski znak može igrati važnu ulogu.

I dok postoje oni parovi koji su pronašli srodnu dušu, tu su i oni pojedinci koji uglavnom nemaju sreće u ljubavi. Kako vrijeme prolazi, ovi horoskopski znaci se pitaju da li je to do njihovog karaktera, ili je neka "viša sila umiješala svoje prste u cijelu stvar".

Astrolozi izdvajaju tri horoskopska znaka koja nemaju sreće u ljubavi.

Bik

Osobe rođene u ovom znaku su prije svega veliki zaljubljenici u život. Zato im i jeste teško da pronađu pravu ljubav, odnosno osobu koja će moći da razumije njihovu prirodu.

Ilustracija - undefined

Foto: Pixabay.com: Ilustracija

Bik uživa u izlascima, izrazito je društven, ima širok krug prijatelja, duboko vjeruje u muško-ženska prijateljstva, i to uvijek i pokazuje ličnim primjerom. Njemu je nezamislivo da sjedi kod kuće i da se odrekne svog uobičajenog stila života čak i kad se "na radaru" pojavi neko sa kim bi mogli da dijele "dobro i zlo".

Žene rođene u znaku Bika su bučne, dinamične, uvijek privlače pažnju u društvu i uživaju u tome.

Biku neće biti problem ni da stane na ludi kamen ako mu emocije poručuju da to treba da učini, ali nažalost to i dalje ne znači da je pronašao svoju srodnu dušu.

Djevica

Kada su Djevice u pitanju, stvari stoje slično kao i kod Bikova, ali na drugačiji način. Osobe rođene u ovom zemljanom znaku su inteligentne, interesantne, šarmantne i duhovite, i nemaju problem da privuku pažnju drugih.

Ilustracija - undefined

Foto: Pixabay: Ilustracija

Omiljene su u društvu i svi vole da provode vrijeme sa njima, ali upravo tu i nastaje problem. Djevice svi krenu da doživljavaju kao prijatelje, i tako već unapred biva osujećena i svaka pomisao na stupanje u ljubavnu vezu koja bi možda bila uspešna.

Sa druge strane, u potrazi za srodnom dušom Djevice su sputane i svojom prirodom, odnosno potrebom za perfekcijom. Kada osobe u ovom znaku započnu ljubavnu vezu, one od početka imaju plan kako da promjene svog partnera, kako bi od njega dobile onu savršenu sliku koju su zamislile.

Naravno, to se u praksi uvijek pokaže gotovo nemogućom misijom, pa se veza završi i brže nego što je započela.

Vaga

Za Vage je karakteristično da su blage naravi, kao i da su veoma racionalne osobe koje nisu previše zahtjevne u ljubavnim vezama.

Sve ovo bi trebalo da znači da je njima relativno lahko da pronađu partnera. I zaista, Vagama nije teško da otpočnu novi ljubavni odnos. Međutim, on uglavnom bude kratkotrajan, a za to postoji dobar razlog.

Ilustracija - undefined

Pixabay: Ilustracija

Naime, Vage nikad ne znaju šta hoće, šta žele, i šta je to što ih zaista čini srećnima. Osobe u ovom znaku su svjesne da je ova osobina njihova velika mana, ali one jednostavno ne znaju da je potisnu.

Njihova neodlučnost se pomješa i sa mrzovoljom, što partner odmah osjeti, a vrlo brzo mu i dosadi.

Kako partner sve više pokazuje da se hladi od takvog odnosa, to Vage postaju sve nesnosnije - počinju da prigovaraju, imaju potrebu da sve objasne, stalno se žale da ih partner ne razumije i da nema strpljenja da ih sasluša. Tada neminovno dolazi do raskida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije