Nema ništa ukusnije od ovoga: Spremite starinsku bijelu čorbu sa piletinom
Pravo je vrijeme da popunimo svoje energetske zalihe i uživamo u okrepljujućoj hrani koja grije dušu i tijelo.
Bijela čorba koja je rado viđena na trpezama regionom, sa svojom nježnom i kremastom aromom, pravi je izbor, a sastojke sigurno imate u frižideru.
Sastojci
- 500 grama pilećeg bijelog mesa ili bataka
- 1,5 litra vode
- 2 mrkve
- 1 mali celer
- 1 glavica crnog luka
- jaje
- 100 gr pavlake
- sol i biber po ukusu
- sok od limuna
- peršun
Priprema
1. U lonac dodajte vodu, pa u njemu kuhajte pileće meso, mrkve, luk i celer.
Pronađena tri tijela u Čačku: Monstruozni detalji dvostrukog ubistva i samoubistva porodice iz BiH
2. Kuhajte dok meso ne omekša, pa ga isjecite na sitne komade.
3. Isjeckajte kuhano povrće i kuhajte sa mesom.
4. U posudi promješajte jaja, pavlaku i u to sipajte vruće vode iz supe.
5. Dodajte u čorbu i neprestano miješajte.
6. Začinite solju i biberom, te dodajte sok od limuna i svježi peršun.
Najbolje se služi topla uz ukusni domaći hljeb.
Vaše je sada samo da uživate u slasnoj čorbi!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.