Ne volite jelke, alergični ste na lampione: Evo rješenja

0
Radiosarajevo.ba
Ne volite jelke, alergični ste na lampione: Evo rješenja
Foto: Wikipedia / Ilustracija

Možda ste i u pravu! Jelke samo sakupljaju prašinu. Vijenac na ulaznim vratima je najljepši ukras koji možete imati u kući, jer će vas oraspoložiti svaki put kada se vratite svom domu.

Vijenac možete kupiti, ali obično su već ukrašeni lampionima i svake godine će biti isti. Možete ga i jednostavno napraviti i mijenjati dekoraciju na njemu prema prazniku koji slijedi.

Vijenac se pravi od grana puzavica poput bršljena, jer je savitljiv. Nekoliko grana se oblikuju u krug, upletu i dodatno pričvrste žicom.

Kada dobijete konstrukciju ukrasite ga kako želite. Zakačite nekoliko ukrasa, zvončića, pečurkice, zvijezde ili, jednostavno, mašnice.

Vijenac možete da napravite i od pravih grana, ali neće dugo trajati. Zato, ako volite prirodu, nekoliko borovih grana zakačite za vijenac napravljen od grana puzavica, pričvrstite ih i ukrasite šišarkama.

Na ulazna vrata postavite vijenčić od pravih ili iglica plastične jelke, pa će i komšije moći da naslute kakva se svečana atmosfera krije iza vaših vrata.

Posebnu draž dat će zvuk zvončića, koji će veselo zvoniti svaki put kada vam neko uđe u stan, piše magazin.novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije