Ne uspijevaju vam palačinci? Postoji osam grešaka koje pravite kada ih pečete
Palačinci su jednostavna poslastica koja se priprema s osnovnim sastojcima, ali ne ispadnu uvijek savršeno.
Ako se pitate zašto, možda pravite neku od ovih grešaka.
Ovo bi mogle biti greške koji pravite prilikom pravljenja palačinaka.
Ministar Edin Forto podržao inicijativu WTC Sarajevo
Pogrešna tava
Da bi palačinke ispale kako treba važna je dobra tava. Također, nemojte je ribati nakon upotrebe, već isperite vodom i tijesto se neće lijepiti.
Maslac ili ulje
Kada želite namastiti tavu za palačinke, nemojte koristiti margarin ili maslac. Koristite ulje, a vrstu odaberite po želji. Tavu kistom ili salvetom lagano premažite uljem, a kako ne bi bile previše masne smjesi možete dodati malo ruma.
Mikser ili pjenjača
Smjesa za palačinke bit će savršena ako sastojke promiješate pjenjačom, a ne mikserom. Tako će biti mekše, dok s mikserom možete pretjerati pa će palačinke biti gumene i žilave.
Pretjerano miješanje
Koliko god vam se činilo nelogično, grudvice u smjesi su dobra stvar. Bitno je da su sastojci dobro povezani, a ako se pokušate riješiti grudvica, smjesa će opet biti loša i palačinke će ispasti gumene.
Koliko šećera?
Neki u smjesu dodaju vanilijin šećer, ali općenito od prevelike količine šećera palačinke se mogu zalijepiti za tavu. Dovoljna je jedna kaščica u smjesi, a umjesto šećera možete koristiti med.
Jačina vatre
Palačinke je najbolje peći na srednjoj ili nižoj temperaturi. Ako pretjerate, ne samo da mogu zagorjeti, nego mogu ostati nedovoljno pečene u sredini.
Koliko puta se okreću?
Palačinke je bolje provjeravati jesu li pečene tako što ćete samo podići kraj s tave. Nemojte ih više puta okretati, jer i zbog okretanja mogu ispasti tvrde i žilave.
Nestrpljivi ste
Teško je oduprijeti se i ne pojesti vruću palačinku, ali nakon što ste ih ispekli ostavite ih da odstoje desetak minuta da omekšaju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.