Ne možete se riješiti mrlja na odjeći? Iznenadit ćete se kada saznate šta vam može pomoći

0
Radiosarajevo.ba
Ne možete se riješiti mrlja na odjeći? Iznenadit ćete se kada saznate šta vam može pomoći
Foto: Printscreen / Odjeća s mrljama

Poznato je da se mrlje od ulja teško uklanjaju s tkanine. Ali, stručnjak za čišćenje Iwan Carrington otkrio je odličan i jednostavan trik za borbu protiv takvih tvrdokornih mrlja.

U nedavnoj epizodi BBC-jeve emisije Sort Your Life Out Iwan je gledaocima pokazao kako uklanja veliku mrlju od ulja s bijele majice, a pri tome je koristio bijelu kredu.

"Čini se da je nešto masno proliveno po ovome", rekao je te je zatim počeo trljati kredu po mrlji.

Kamala Harris krenula u kampanju: Objavila prvi snimak i poslala poruku Trumpu

Kamala Harris krenula u kampanju: Objavila prvi snimak i poslala poruku Trumpu

Ova metoda funkcioniše jer kreda ima upijajuća svojstva, koja pomažu ukloniti masne mrlje s vlakana tkanine. Stručnjakinja za čišćenje Jill Koch svojevremeno je za časopis Homes & Gardens otkrila koja kreda djeluje tako učinkovito.

"Kreda se obično pravi od oblika vapnenca koji se zove kalcijev karbonat. Dok nanosite kredu na mrlju od ulja, ona će upiti ulje i zadržati ga. Zatim možete očetkati kredu i ulje zajedno. Kreda danas obično uključuje i druge sastojke, ali kalcijev karbonat često je i dalje glavni sastojak", pojasnila je.

Ova jednostavna, ali učinkovita metoda itekako će pomoći onima koji muku muče kako ukloniti masne mrlje s odjeće, javlja Express.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije