Ne može lakše: Počastite sebe i ukućane jednostavnim (i jeftinim) kolačem koji se topi u ustima
Večeras s vama dijelimo recept za fantastičan kolač, koji je mnoge iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom.
Sastojke za njega uglavnom imamo već u kuhinji.
Oni koji su ga probali kažu da se topi u ustima i da je nevjerovatno ukusan!
Vanredni popravak kvara: Vodovod najavio prekid u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama
Jeftino i brzo, a po "mjeri" naših baka i nana: Recept za preukusni mramorni kolač
Sastojci:
Prvi dio
– 1 čaša mlijeka
– 1 čaša šećera
– 1 čaša ulja
– 4 supene kašike kakaa
Drugi dio
– 2 jajeta
– 1 čaša brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 1 kesica vanilinog šećera
Priprema
Krenete tako što sastojke iz 'prvog dijela' umutite mikserom. Počnite s manjom brzinom i povećavajte dok smjesa ne postane glatka.
Zatim smjesu podijelite na dva dijela.
Brzo, jednostavno i jeftino: Recept za preukusni kolač od - jogurta
U jedan dio dodajte sastojke za 'drugi dio' i nastavite miješati mikserom.
Tepsiju namažite uljem ili stavite papir za pečenje i izlijte smjesu u koju ste stavili brašno i jaja.
Pecite u rerni koju ste prethodno ugrijali na 180 stepeni, od 20 do 25 minuta.
Kao i obično s biskvita, najbolji način da provjerite da li je kolač gotov jeste s čačkalicom. Probodite kolač čačkalicom - - ako je suha, kolač je pečen.
Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa preostalim dijelom smjese. Pustite ga neka odstoji sat do dva i izrežite na komade. Najbolji je, dodajmo i to, sljedećeg dana.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.