Ne može brže, a ukusnije: Burek iz tave za sve gurmane

Samo je jedan burek, a on je sa mesom i svi ga volimo!
Pita je često komplikovana za napraviti, te nemamo uvijek vremena za "razvlačenje" jufki. Ovaj recept nam donosi burek u novom ruhu, ali starog ukusa koji će oduševiti sve - od najmanjih do najvećih gurmana.
Sastojci

Elmedin Konaković: "Dodik je izgubio politički kompas, pozivam ljude oko njega da se dozovu"
- Pakovanje gotovih jufki
- 500 grama faširanog mesa
- 3 glavice luka
- sol
- biber

Staro bosansko jelo: Pripremite đulbastije koje će vas oduševiti ukusom
Priprema
1. U tavi propržite faširano meso, sjeckani luk i dodajte sol i biber.
2. U drugu dublju tavu stavite kore za pitu premazane puterom, pa redajte nadjev, a onda koru za pitu, sve dok ne potrošite smjesu.
3. Polako počnite peći burek na srednje jakoj vatri nekih 10-ak minuta.
4. Preokrenite burek na drugu stranu i pustite da se stvori korica, nekih 10-ak minuta.
5. Burek služite vruć uz jogurt ili salatu.
Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.