Ne bacajte stari hljeb - već napravite gurmansku pitu
Da je mudro štedjeti i iskoristiti sve što možete za pravljenje domaćih jela, ne trebamo vam govoriti.
Vjerovatno se desi mnogima da ostane viška hljeba - zato vam donosimo jedan zanimljiv recept za gurmansku pitu od koje će, garantujemo, mirisati cijela kuća.
Osim starog hljeba, trebat će vam neki sir koji se lako topi, salama, gljive, maslac, mlijeko, te jaja i malo soli.
Prelijepe scene iz bh. grada: Održana biciklijada Djeda Mrazova
"Kraljevski doručak" zaista postoji, a nije ga teško pripremiti: Isprobajte ga
Pogledajte video za postupak pripreme, a onda ćete smjesu peći 45 minuta na 180°C.
Ne zaboravite krušne mrvice koje također od starog hljeba možete napraviti tako što ćete samljeti i upotrijebiti za paniranje.
Ako ih nećete odmah koristiti, možete ih zamrznuti te tako mogu stajati mjesecima.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.