Naučnici tvrde: Seks je najbolji lijek protiv gripe na svijetu

Radiosarajevo.ba
Naučnici tvrde: Seks je najbolji lijek protiv gripe na svijetu
The Daddy Files / Ilustracija
Čim temperatura počne padati, počinju: gripe, prehlade, i ostale neugodnosti. A što biste rekli kada bismo vam otkrili da je najbolji lijek protiv zimskih bolesti upravo - seks?

Kada nos počne curiti, kada počnete osjećati groznicu kako vas trese, prvo što vam padne na pamet je otići kod doktora, i još malo napuniti vaš ormarić s lijekovima. Međutim, po istraživanju Univerziteta Wikes u Pensylvaniji, postoji druga vrsta lijeka iz "kućne radinosti", prenosi The Sun.

Vođenjem ljubavi protiv gripe

Umjesto toga, ako ne želite piti lijekove, niti vjerujete bakinim receptima za samoizlječenje, ovo rješenje će vam se sviđati.

Ozbiljnu studiju sproveli su istraživači na Univerzitetu Wilkes u Pensilvaniji. Prema rezultatima istraživanja, najučinkovitiji lijek protiv gripe i svih ostalih zimskih bolesti nije u bočici sirupa, niti u tabletama.

Kako biste se oduprijeli simptomima tih bolesti, vrlo jednostavno—morate se voljeti. I u tome nema ništa loše, jer, već je dokazano da seks podiže raspoloženje, ali ovi se savjeti (naravno) odnose više na one u stalnim vezama.

Seks je dobar za vas

To ste već znali, ali istraživači su proveli opsežnu studiju među muškarcima i ženama starijima od 18 godina. Nakon što su odgovorili pitanja o učestalosti njihovih spolnih odnosa, podijelili su ih u različite skupine prema njihovim odgovorima.

Istraživači su zatim sproveli testove i dobili rezultate koji govore sami za sebe. Najveći broj ljudi sa najviše antitijela, su oni koji su spolno najaktivniji.

Objašnjenje je vrlo jednostavno i potvrđeno je od strane mnogih doktora.

Vođenje ljubavi potiče cirkulaciju krvi, a to pak povećava nivo imunoglobulina A u krvi, koji je (ako niste znali:), snažno protutijelo.

Kao rezultat toga, oni koji vole voditi ljubav zimi, puno se rjeđe razboljevaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije