Napravite svoju Dubai čokoladu kod kuće: Tajna savršenog deserta koji oduševljava sve
Ovaj slatki recept postao je pravi hit na internetu i u prodavnicama – a sada može postati i tvojih ruku djelo.
Kombinacija hrskavog kadaifa, kremaste pistacija i bogate čokolade donosi savršen balans okusa koji će osvojiti sve ljubitelje slatkiša. Bilo da želiš impresionirati goste na svečanoj večeri ili uživati u slatkoj poslastici u zimskim danima, ovaj recept je pravi izbor.
Priprema Dubai čokolade je jednostavna, a rezultat fantastičan – ne možeš odoljeti. Pripremi se za uživanje u najnovijoj slasti koja je osvojila srca i domove.
Novi detalji o mrtvim bebama (1) kod Varaždina: 'Otac hodao okolo u crnoj odjeći, nosi dugu bradu'
Sastojci
- 400 g čokolade
- 30 g maslaca
- 150 g kadaifa
- 200 g kreme od pistacija
Priprema
- Otopi maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj usitnjeni kadaif i tostiraj ga dok ne postane zlatan i hrskav. Pazi da ne zagori! Makni s vatre i ostavi da se ohladi.
- U posudi prikladnoj za mikrovalnu ili na pari otopi čokoladu dok ne postane glatka i sjajna.
- U kalup po izboru (najbolje silikonski) ulij tanak sloj otopljene čokolade i premaži i stranice kalupa. Stavi u frižider na 10 minuta da se čokolada stvrdne.
- U zdjeli pomiješaj tostirani kadaif s kremom od pistacija dok ne dobiješ homogenu smjesu.
- Izvadi kalup s čokoladom iz frižidera. Napuni svaki prostor kalupa slojem smjese od kadaifa i pistacija, ostavljajući malo mjesta za završni sloj čokolade. Kašikom poravnaj smjesu.
- Prelij preostalom otopljenom čokoladom preko smjese od kadaifa, ravnomjerno je raspoređujući. Vrati kalup u frižider i ostavi da se stvrdne 30 minuta do 1 sat.
- Pažljivo izvadi čokoladne komade iz kalupa. Čuvaj ih u frižideru do posluživanja.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.