Napravite prirodni balzam, prava stvar za kovrdžavu kosu tokom zime

1
Radiosarajevo.ba
Napravite prirodni balzam, prava stvar za kovrdžavu kosu tokom zime
Foto: Wikipedia / Ilustracija

Dva glavna problema na koja se žale žene koje imaju kovrdžavu kosu je brzo i lako isušivanje i mršenje vlasi. Obje ove stvari se dešavaju jer vaše kovrdže djeluju kao prirodna prepreka prirodnom ulju sa vlasišta koje putuje dužinom vaše kose.

Kada je kosa bilo ravna ili kovrdžava, isuviše suha potrebna joj je trenutna hidratacija odnosno vlaženje. Ako imate problema sa suvom kovrdžavom kosom sigurno ste do sad isprobali mnoštvo kupovnih kozmetičkih preparata koji su namenjeni hidrataciji kose.

Međutim mnogi od njih sadrže hemikalije koje mogu dugoročno nanijeti kosi više štete nego koristi.

Pitate se, koja je alternativa? Kućni proizvodi na njegu kose. Prirodni balzami koje možete sami napraviti u kućnim uslovima mnogo su korisniji za vašu kosu od kozmetičkih preparata.

BALZAM OD GRČKOG JOGURTA I KOKOSOVOG MLIJEKA

Grčki jogurt je jedna od onih osvježavajućih namirnica koje čine vaš doručak savršenim. Međutim, on je mnogo više od toga. Od njega možete da napravite savršeni balzam za kovrdžavu kosu. U kombinaciji sa kokosovim mlijekom, grčki jogurt intenzivno dubinski vlaži vašu kosu i popravlja oštećene vlasi. Takođe, ova dva sastoja pomažu u definisanju uvojaka i lakšem raščešljavanju kose.

PRIPREMA

Pomiješati sve sastojke u manjoj posudi. Podijeliti kosu na više djelova radi lakšeg nanošenja balzama. Nanositi balzam od korena kose, cijelom dužinom sve do vrhova.

Kada potrošite svu količinu, sakupite kosu i stavite preko nje kapu za tuširanje. Ostavite da djeluje najmanje 45 minuta. Isperite potom temeljno mlakom vodom i blagim šamponom, prenosi magazin.novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije